HISSAR

Skulle kunna använda denna tröjan till vardags!
S K I T S N Y G G !

Svar på kommentarer

Mathilda om HISSAR:

Jag tycker man ska rida med ridstövlar! Hästen mår mycket bättre av det och ryttaren får bättre stöd men de är ju vad jag tycker..

 

Hej Mathilda. Jag förestår inte riktigt vad du menar med – Hästen mår mycket bättre om man rider med stövlar? Jag kan tyvärr inte sätta mig in i så som du tänker så stövlarna/chapsen. Innan tyckte jag som dig att jag red mycket bättre i ridstövlar och det var det ända som jag kunde rida i då. Men om man tänker efter så är det ju bara en slappgrej som man slipper tänka på när man rider, som fusk tillexempel. Hr jag ridstövlar så blir benet kanske mer stilla automatiskt? Nej, om man som ryttare riden med chaps eller stövlar vet nog inte hästen om.. Jag menar det finns ju dom som rider med skor, villket även jag kan göra ifall att jag inte orkar byta om till mina ridstövlar som jag har just nu.. Jag kan ha mina ben lika stila som när jag rider i mina ridstövlar, chaps, skor eller barfota. Och jag tror defenetivt inte att hästen störs sig på något av detta? Bara att man själv som ryttare kan inbilda sig att man rider bätte/får bättre stöd om man rider med stövlar, vilket jag trodde innnan.

 

Linda om Snygg häst inför natten:

Står du och Nathalie i samma stall?

 

Nej jag o Nathalie står inte i samma stall. Jag står på Grännalogen och Nathalie i Norra Boarp, tar ungefär en kvart att skritta till varandra :)


MER RIDSPORT I SVT!

”Jag är sjukt trött på att behöva sitta vaken mitt på nätterna för att kunna se sändningen från EM finalen i dressyr. Jag är trött på att jag inte får se Rolf Göran Bengtsson ta EM guld. Jag är trött på att inte kunna se den enda hästsport som sänds eftersom att det sänds mitt i natten. Jag och alla andra som rider och håller på med hästar har väl lika stor rätt att se på våra sporter och nationshjältar som alla andra i mellanmjölks sverige. Om SVT skyller på dåliga tittatsiffror kan dom slänga sig i väggen. I vintras var det fler som kollade på sammandraget från Globen än som kollade på tour de ski. Det säger ganska mycket. Pinsamt att Svt inte sänder mer än TV4. Pinsamt att Annika Lanz kallar Roffe för ”Lars Göran Bengtsson” genom den hela 3 minuter långa intervjun. Pinsamt Sverige. Ännu mer pinsamt är att ingen av mina hästintresserade vänner visste om att vi hade OS silver i hästhoppning. Eller att det ens pågick VM. Kallas det allmänbildning? Isåfall är det fel på studieplanen i idrott. Eller barn kanske inte ska veta något om Sveriges tredje största sport. Men de ska allt veta en massa om orientering och allt annat billigt tjaffs.

Jag är trött på detta och nu vill jag sjutton ha hästsport i media! Bjud in alla ni känner och sprid. Svårare är det inte. Svt ska få se på tittarsiffror.”

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000390970459#!/groups/117152531723862/


PÅ JAKT!!

ÄR på jakt efter någon som kan göra en design till oss, denna vi har nu är bara där för att de ska se lite snyggt ut. Känner ni er träffad och vill hjälpa hör av er ;)

/ Natta & Sofia

Felabelan!

Ska upp till stallet nu och mocka och fixa ska även rida en sväng iskogen på ofelia mys! Igår blev det streching och vila för i förrgår red vi ett rejält pass ute i skogen galopp och mycket klättring, härligt! Idag blir det då en lugn tur i skogen sträcka ut muskler och jobba med ryggen i alla backarna :)

Gullig bild ifrån tävlingen i grankärr isomaras! Nästa vecka ska vi till tenhult och tävla och även träna för katta på fredagen åh längtar så till hoppningen älskar verkligen att hoppa denna underbara häst <3

/ Natta

Snygg häst inför natten

Gjorde några flätor jätte slarvigt så att han kan få manen att ligga på en sida någon gång..
Brukar inte bli någon skillnad men jag försöker ju iallafall ;) hehe

hhe


HISSAR

Dessa är ju bara så jävla snygga!!! älskar dom.
Men man måste ju hitta ett par skor som är snygga i samma färg. Annars är det ju skit fult. Någon som har ett tips på vart jag kan hitta ett par skor som är snygga till dom?!

Sofia

underbar träning

Träningen gick super bra, men blev skit arg på mig själv för jag rider inte alls bra ofelia var hur fin som helst men jag kan inte rida i min dressyr sadel!!! måste köpa en ny det suger! Aja alltid kul med nya prylar ;)

Det tog lite tid för felan att mjukas upp man måste rida fram henne rätt ordentligigt innan man kan börja jobba henne. Jag tycker alicia gjorde ett super jobb med henne idag hon började tom att släppa i galoppen vilket var ett framsteg! så himla kul. Det ska bli super kul att åka o träna för annakarin om 2-3 veckor o visa henne vilken skillnad det har blivit!

/ Natta

vilar fortfarande

mina hästar vilar fortfarande.
SÅ dålig upptaering ifrån mig.
/ SOFIA

Dagen..

Jahopp.. Det blev inte alls som jag hade tänkt mig idag! Alicia skulle ju ridit ofelia men det blev jättestressigt så vi bestämde att jag skulle rida istället men när jag skulle rida öste regnet ner så det blev en vilo dag till för ofelia. Hon fick komma in i en ny torvad box o sova :) Imorgon blir det banne mig dressyr trim med Alicia och jag är grymt sugen på att åka och hoppträna och se ifall jag kan använda mig av allt nytt i dressyren i hoppningen, om det har gjort någon inverkan på den fronten eller är hon fortfarande lika galen i hoppningen tro?

Nä nu lovar VI bättre uppdatering om ni lovar högre statistik och bättre kommentarer? ;)



/ Natta

TAGGAR!!

Någon mer än mig och sofia som taggar CHARLIES REAN!!!???


/ SOFIA & NATHALIE

lite update ifrån sjuklingen..

Ligger hemma med feber och har vansenigt ont i ryggen oxå, skönt att man snart ska handla ny säng!
Igår fick ofelia vila, hon vilade två dagar för idag ska hon gå ett hårt dressyrpass med Alicia det kommer säkert gå jättebra!



Min systers nya ponny :)

En bild från häromdan när jag skullener med ofelia till Alicia

åh min galna kompis haha! hoppas hon inte dödar mig nu :)
Mer update senare

/ Natta

Dagens outfit blå vinröd beige ;)  / natta

img_1690 (MMS)

Dagens outfit blå vinröd beige ;)  / natta


Påväg hem ifrån Ullared! Fick med mig scha...

img_2732 (MMS)

Påväg hem ifrån Ullared! Fick med mig schabrak benlindor shampoo hästgodis boots ridbyxor och en häst till syrran ;)


Viiiila är igång.

Båda mina hästar har vila nu. så blir inget uppdaterat nu..
Får se det blir med bloggningen tills dom är igång igen!
Annars händer det inte så mycket. 

RÖSTA!!

Rösta på min bild i hööks fb-tävling.

http://www.facebook.com/hookssverige?sk=app_207590945965667

/ Natta

Det lilla..

Ibalnd krävs det så otroligt lite för att de ska ge så mycket. En klapp är så betydelsefull för främst unghästar men jag tror alla hästar ska ha M Y C K E T beröm, vid rätt tillfälle!
















På bilderna ovan ser ni hur Alicia både använder kroppen & rösten till att berömma Ofelia och visar henne att det hon gör är rätt.

/ Natta

Alicia träning...

Jag vet inte vad jag ska skriva lite men jag tappade hakan rätt rejält! Ofelia bråkade lite med Alicia i början men hon lossnade och gick jättefint, självklart kommer hon att gå mycket bättre och dagens träning gav mig lite mer hopp inom dressyren. Ska sätta ihop en fin liten grej till Alicia som är så söt som hjälper mig. Tog inga bilder eller filmade idag. Jag fick även sätta mig upp och rida ett par varv idag och det är verkligen en helt annan häst, haha sia klagade på min sits som verkligen ska "möbleras" om nu ska jag "rida på riktigt"



Imorgon ryker pälsen skönt. Det blir en "spa-dag" för ofelia imorgon.
Långskritt tur sedan klipping och dusch o sova inne! myspys!

/ Natta

Haha kaos! Har ofelia med mig ner till Ali...

img_5909 (MMS)

Haha kaos! Har ofelia med mig ner till Alicia och prinsen som jag ska skritta ut på :) hörs sen! / natta


bloggen är under renovering.

hehehe

AK träningen..

Gick både bra och dåligt, orkar inte riktigt prata om det just nu. Men här kommer några bilder..




Bilderna ser iaf bra ut :)
Idag red Alicia ett dressyrpass på banan med ofelia, vilket hon ska göra imorgon oxå. De är bra o se någon annan rida sin häst och Alicia är verkligen jätteduktig och lyckas med ofelia jättebra!
Har bara en film från idag men den får ni inte se hehe. Ska försöka få med mig kameran imorgon!

/ Natta

to do

Idag så har jag mycket att göra.. hehe som vanligt :)
  • Städa rummet- chek
  • Göra stallet
  • Ducha coco - brukar inte duscha till tävling, men det är verkligen behövligt..
  • Klippa hovskägget + vid kronranden.
  • Putsa sadel, träns, skydd.
  • Sen så fixa Polly.
  • Fixa ridkläderna tills imorgon.
Ja så det är ju en del att göra ändå!
HÖRS SENARE, FÅR NOG TA O FIXA FÖRE O EFTER BILDER ;)

Dom två sista inläggen var bara för min skull

Bara för min skulll la jag upp dom två sista inläggen för att jag ska ha det uppskrivet hur det gick i reppesdat o i gränna. Tänk va kul att senare kunna jämföra allt! :)
Såhär söt är min häst i stallet:
Har världens finaste ♥

RAPPESTAD 2 LOKALA

80: ett ner
90: ett ner
SUUUUPPER DUUKTIIIIIGGG

GRÄNNA

Coco hoppade sin första lokala i GRÄNNA den 14 augusti.
Han gick en klass och fick 8 fel. ett ner och ett stopp.

3 dagar

Har missat att blogga lite. Men Polly vilar som vanligt igen variation för henne just nu!
Däremot är Cocolino i full gång. Han var i torsdags & tränade i Grankärr. Där gick han HUR BRA SOM HELST! stolt över min pärla. Vi hoppade ca 110-120 i slutet. han bara flööööög över. WOW sikken hest!
Sen igår när jag skulle skritta ut så var han inte med på noterna. Jag travar o studsar o är rädd för allt idag sa han. så det var bara att vända. Så ska skritta på honom idag igen. I morgon så ska vi åka och hoppa en 95 och en 1 meter i JKF. Det är en lokal med 100000 starter? :O men men. Coco o jag kör på som vanlig! ;)
Ska bortsa o pussa massa extra på honom idag, så han blir liga taggad som jag till imorogn! :D sdtastar på att slå förra gångens resultat, då vi fick ett ner i varje klass. vi får helt enkelt hoppas på det bästa :)
Slänger ut en gammal bild då jag verkligen måste fixa nya, men det bliir aldrig av. har några ifrån häromdagen jag ska spara på läänge hehhe. så jag har någon ny bild senare :)
höörs senare! :)
HAHAHA. jag älskar bilden. hästarna ser ut som ÅSNOR!

Gårdagens träning..

Här är bilder från gårdagens träning och igår så blev jag så trött på henne och ville bara se någon annan rida henne och se vad hon egentligen gör från marken.. ibland förstår man på ett annat sätt då eller hittar en lösning. Så jag bad Alicia hoppa upp och de gick super! Hon kommer lätt få göra det fler gånger! ;)







Ja va ska man säga, hon blev jätte mjuk o fin på slutet! Hoppas det går lika bra på AK träningen idag!

/ Natta

Åh söta bebis!

img_1478 (MMS)

Åh söta bebis!


phu!

Alltså vädret är ju inget att hurra för! tummen ner till det.
Nu ska jag göra ett försök med att ladda upp alla bilder på Alicia Carlsson.


















Den vita sago hästen

/ Natta

Coco today

Jag är supernöjd över Coco idag. han gick riktigt bra idag!! Kändes så sjukt bra! :D imogon är det hoppträning för Katta. hopas den går lika bra som han gick idag! :)
Coco o Ofelia

Fotografering igår..

Igår fotade jag en tjej som heter Alicia Carlsson tävlar sm-dressyr med två ponnysar.. Därför blev det inga inlägg eller bilder på mig igår när jag red, men de ska det bli idag min söta syster ska hänga med och fota :)


/ Natta

bloggtime

yes,nu ska jag komma igång o blogga på riktigt! :)
Polly vilar för tillfället och ska göra det i 2 veckor till.
Coco tränar jag o är anmäld till en tävling nu på söndag.
Är så taggad!!! Har inte blivit så mycket bilder på den senaste tiden, men nu ska se om jag hittar någon. idag ska iaf Coco oxå vila så det blir inget ridpass idag..
fick bli två gamla bilder :)
/ sofia

kommer ske förändringar!

Japp denna veckan kommer en ny design men jag vill ha en ganska avancerad så de kommer ta lite tid.. Idag ska min syster fota mig så då kommr det upp lite bilder :)
ÄR så tävlingssugen, ska även boka in en tävling nu snart samt en dressyr träning för annakarin!

min älskling.

/ Natta

från vildhäst till...

Två år sen jag fick dig nu mitt hjärta, och de känns helt otroligt att jag har lagt ner så här mycket. Det gick precis att leda dig i grimma? Tränsa var en lek på liv o död..haha.

Bild från när jag var och kollade på henne mitt hjärta.

En av de första dagarna hos mig, hon följde mig som en liten hund gör hon fortfarande..

Efter två underbara år ser det ut såhär..




Åh jag tror alla som har häst känner igen den där känslan som bara är underbar och som inte går att beskriva..

/ Natta

RSS 2.0